Hoe blijf je in je energie?

Waar haal je de energie vandaan

Sidekicker Margriet blog energie

Alles is energie. Jijzelf, de mensen om je heen, de locatie waar je je bevindt. Maar ook alle objecten en de dingen die je zegt en doet. Alles geeft een bepaalde energie af. En heeft een directe invloed op jou. Soms duidelijk merkbaar, zoals vervelende geluiden of klagende mensen. Minder duidelijk zijn die vibes die je wel voelt, maar waar je de vinger niet op kunt leggen.

Het belangrijkste is dat alles wat jij uitzendt, versterkt terugkomt. Hoe overtuigender en positiever jouw eigen woorden en acties zijn, hoe meer je daarvan terug krijgt.

Ik ben dol op lijstjes van 3 dus je raad het al, ik heb het opgedeeld in drie onderdelen.

1 Haal het uit jezelf

Het lijkt een open deur eerste klas, maar echt het is zo. Jij bent je eigen powerhouse! Als jij je dagelijks opgebrand en leeg voelt, betekent dit dat je alleen maar geeft. Dat je je batterij leeg laat lopen op activiteiten en mensen die je letterlijk energie kosten.

Geven is het mooiste wat er is, mits je het vanuit jouzelf kunt en mag. In het ‘mogen’ van jezelf zit vaak de grootste angel. We zorgen zo goed voor anderen – in je gezin, familie, werk etc. – dat we niet genoeg aan onszelf toekomen.

Een kleine verandering in je dagelijks leven kan soms zo’n groot verschil maken. Ik vertel je hieronder een aantal dingen die mij door de dag heen een stukje power geven:

 • Benoem letterlijk wat je blij maakt en waarom. Zeg het tegen je kinderen, je partner, degene met wie je aan het werk bent. Reageer onder een post als je aan het scrollen bent. Hardop zeggen van deze dingen, hoe klein ook, geeft jou een positieve energie en de ander. Wat je geeft krijg je terug!
 • ME time! In dit gezin vol stuiterballetjes ga ik minimaal 1x per dag naar buiten. Frisse lucht en bewegen. Ik heb het nodig om even uit de prikkels en uit mijn hoofd te zijn.
 • Een korte meditatie via de app Headspace of Insight Timer. Dit helpt mij om midden op de dag even te landen en te beseffen hoe de dag loopt. Zonder dit momentje blijf ik als een dolle gaan.

2 Krijg het van anderen

Ik kan me niet herinneren dat ik een hele dag alleen ben geweest, jij wel? En als je dat wel regelmatig hebt, dan krijg je ontzettend veel triggers door social media. Voor mij is dit onderdeel de grootste op het gebied van energie krijgen of kosten. Ik kies inmiddels bewust met wie ik veel contact heb, zowel online als offline. In mijn vriendenkring maar ook op zakelijk gebied.

Dat mag jij ook! Ontvolg de mensen op social media waar je weerstand of irritatie bij voelt. Of achterhaal waarom jij dit gevoel erbij krijgt. Misschien dragen zij iets uit of doen ze iets wat jij ook heel graag zou willen. Als dat zo is, wat houd je tegen om daarvoor te gaan?

Door je te omringen met mensen die je inspireren en op de juiste manier ‘aan’ zetten, blijf je in de energie die jij nodig hebt. Het helpt je steeds een stapje verder naar dat wat jij wilt. Dat kan groei op persoonlijk vlak zijn, binnen je relatie, in je business of in je rol als moeder.

3 Actie in de taxi

Naast de energie die je vanuit jezelf of anderen krijgt is er nog het onderdeel DOEN! Doen maakt mij ontzettend gelukkig! Als je namelijk de dingen doet die jou blij maken, die jou een goed gevoel geven dan ga je vanzelf stralen. Die positieve vibe is er niet alleen tijdens de activiteit maar ook erna. Bij mij betekent dat het letterlijke resultaat als ik creatief bezig ben geweest. De foto’s waar ik iets gaafs mee heb gedaan, een nieuwe vormgeving die ik gemaakt heb in Canva. Na het sporten krijg ik ook een enorme extra dosis energie. Mijn lijf voelt lekker, mijn hoofd is leeg.

Onder het doen vallen ook de dingen die nu eenmaal moeten. Schoonmaken is daar een prachtig voorbeeld van. Ik zweer je, zodra ik de badkamer blinkend gepoetst heb, gaat iedereen spontaan douchen. Of mijn man zich scheren. Ik heb besloten om er een feestje vooraf van te maken. Ik maak schoon met mijn koptelefoon op zing keihard mijn favoriete songs mee. Liefst nog deels dansend.

Een andere favoriete bezigheid van mij is ordenen. Puzzels van Jan van Haasteren zijn mijn absolute favoriet. Het helpt mij om mijn drukke en snelle hoofd echt even naar de eerste versnelling te brengen. Met ieder stukje dat ik aan kan leggen, wil ik meer. Mijn spullen (en die van de kinderen) ordenen vind ik ook heerlijk. In allerlei toffe mandjes, dozen, zakken en dan pimpen met etiketten, stickers, linten enz.

Het hoeven geen grootse dingen te zijn. Baby steps is meer dan genoeg. Belangrijker is dat je er blij van wordt en dus energie van krijgt.

Zie het als een afspraak of date met jezelf. Omdat afspraak nu eenmaal afspraak is, gaat het je ook lukken!

Tot slot

Vorige week werd ik door Boost Your Health gevraagd een dag in te vullen van hun Body Positivity Challenge. Natuurlijk wilde ik dat doen! Deze blog is een de tekst daaruit. Voor de deelnemers van de challenge heb voor alle drie de energizers opdrachten toegevoegd.

Wil jij het filmpje en/of e-book graag ontvangen? Zet het in een reactie onder deze blog en ik stuur het graag naar je op!

 1. people worry says:

  I don’t even understand how I finished up here, but I
  believed this put up was once good. I do not understand who you might be but certainly you are going to a famous
  blogger in case you aren’t already. Cheers!

 2. crempie says:

  This is my first time pay a visit at here and i am really pleassant to read all at one place.

Laat een reactie achter

Reacties