Sidekicker

5 Tips voor creatieve ondernemers

Heb jij een druk hoofd? Bruis jij van de ideeën, zie je overal kansen en mogelijkheden?

5 Tips om in je hoge energie te blijven:

1. Bepaal je grenzen

De kracht van overal kansen en mogelijkheden zien, out of the box kunnen denken en aan dit alles een creatieve draai kunnen geven, is een van de grootste valkuilen. Doordat je veelal vanuit de ‘Ja…en?’ modus leeft, ga je vaak voorbij aan je eigen grenzen.
TIP: schrijf op welke momenten van de dag of week je merkt dat je leegloopt qua energie. Waar ligt dit aan: de inhoud van je werk? Je planning?

2. Plan je week en houd je eraan

Ieder weekend maak je een strakke planning voor aankomende week en beloofd jezelf dat je er nu écht naar gaat werken. Dan komen de appjes, telefoontjes, nieuwe initiatieven enzovoort.
TIP: start met het inplannen aan de hand van blokken. Een voor je administratie, je social media en je vrije (sport) momenten. Plan daarnaast een open dag(deel) in waarin je aan de slag gaat met die nieuwe contacten en initiatieven die op je pad komen.

3. Van uitstellen naar uitbesteden

Taken die jou energie kosten en zelfs kunnen voelen als belemmerend worden steeds onaantrekkelijker op het moment dat je ze uitstelt. Je merkt dat je letterlijk vastloopt; terwijl jij wilt blijven lanceren en groeien.
TIP: besteed deze taken uit aan een ondernemer die deze taak als kracht en kwaliteit heeft. Heb je er (nog) niet voldoende budget voor? Ga een samenwerking aan in de vorm van een barterdeal zodat je elkaar ‘betaalt’ door middel van je diensten.

4. Niet perfect is ook goed

Streven naar perfectie zorgt ervoor dat je blokkeert. Welke angst drijft jou om te willen blijven schaven en verbeteren?
TIP: als je merkt dat je blijft hangen in dit proces, haak dan aan bij een van je business buddies. Laat hem of haar feedback geven en ga dan verder naar DOEN.

5. 1 + 1 = 3

Natuurlijk kun je alles zelf maar waarom zou je dat doen? Ga van optellen naar vermenigvuldigen!
TIP: zoek mensen om je heen die jou blijven liften door met jou te sparren op jouw level, jou uit je comfort zone helpen. Die jou vragen ‘hoe hoog wil je springen’ in plaats van ‘ weet je zeker dat je wilt springen’?

Laat een reactie achter

Reacties